неделя, 22 ноември 2015 г.

Очаквано Рори е номер 1 в Европа, но седмицата принадлежи на Питър Синиър

Rory McIlroy спечели заключителния турнир от календара на Европейския голф тур и очаквано стана голфър номер едно на Европа по спечелени пари от награден фонд. Най-добрият европейски голфър през последните няколко сезона спечели турнира DP World Tour Championship Dubai постигайки общ резултат от 21 удара под пара (68-68-65-66), един удар предина пред англичанина Andy Sullivan, който остана на ниво от 20 удара под пара.
Третата позиция зае Branden Grace от РЮА, който постигна резултат от 15 удара под пара. Grace бе един от хората, които имаха шанс да изместят McIlroy от първото място в класацията по спечелени пари от награден фонд, но за целта задължително трябваше да спечели на Jumeirah Golf Estates. Останалите места в топ 10 бяха заети от голяма група играчи, които останаха на ниво от  13 под пара. В тази група бе и англичанинът Danny Willett, който имаше най-голям шанс да измести McIlroy от първото място в класацията Race to Dubai. За трети път в своята кариера McIlroy оглавява класацията Race to Dubai (2012, 2014 & 2015), а победата в DP World Tour Championship Dubai бе негова втора в турнира, първата датира от 2012 г.

Следвщата седмица ще се проведе турнирът Alfred Dunhill Links Championsh на легендарното игрище Leopard Creek, с което се слага началото на новия сезон в Европейския голф тур. В турнира участие ще вземат местните любимци Louis Oosthuizen и Charl Schwartzel.

Безспорно голф събитието на седмицата бе турнирът в Дубай, но с феноменалното си представяне в турнира Australian Masters Peter Senior успя да измести фокуса малко по на изток. Senior, който е на 56 години и заема 1694-то място в света спечели турнира, който е печел и през 1991 г. & 1995 г. Победата на Senior е още по-впечатляваща като се има предвид, че той се справи с конкуренцията на далеч по-млади и по-предно класирани в световната голф ранклиста играчи, сред които световният номер 12 Adam Scott, Richard Green, John Senden, Brett Rumford, Nicolas Colsaerts и много други.

Сезон 2015 бе последен за една от емблематичните фигури на Европейския голф тур-  официалният стартер на турнирите от тура Ivor Robson. След повече от 41 години, известният с медния си глас и специфичното обявяване на играчите, Ivor излиза в заслужена почивка и вече ще може да се наслаждава на играта от страни.

Пълни резултати от DP World Tour Championship Dubai: http://goo.gl/8H2wk0

Крайно класиране в Race to Dubai 2015: http://goo.gl/wV7DPc

Пълни резултати от Australian Masters: http://goo.gl/OMwWbo

Най-доброто от Ivor Robson: https://goo.gl/4IVUId


Няма коментари:

Публикуване на коментар